Menu
Gildia Pióra na Patronite

przytul(m)nie

kolejny świt
nie tylko we mnie jeszcze słońce nie wzeszło
odbijam się wzrokiem od luster
rozmywa się w oknach świat

coś tam tli się
jak wieczna lampka w ołtarzu
ale drżę o nią
z każdym podmuchem

gdybyś tylko mógł wejść tam na palcach
domknąć cichutko drzwi
byłoby cieplej i jaśniej
i ucichłby we mnie ten wiatr

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 6 January 2018, 11:39

    Spóźniłem się... mogę się tylko przyłączyć... do grupowego tulenia. :D
    Piękny wiersz.
    Ciepłe słoneczko zostawiam. :))

  • Smurf007

    6 January 2018, 10:39

    cała M. kilka słów a tyle treści :)

    P.S.
    Jesteście zgranym duetem stojącym na straży upadającej poezji.. takich ludzi jak najwięcej!
    Pozdrawiam :)

  • 5 January 2018, 14:50

    i oby ten wiatr jak najszybciej ucichł.....

  • giulietka

    5 January 2018, 12:25

    Dobrze, że jesteś!
    Tym bardziej, że tak tu jakoś bezludnie.;)
    Brakowało tu kogoś, kto zna się na strunach, nie tylko duszy.;)

  • Adnachiel

    5 January 2018, 09:54

    jestem już
    i ręką do serca sięgam
    by ściszyć tę naderwaną strunę
    dotknięciem dłoni

    Przepiękny, błękitno niebieski wiersz. I ten wiatr skrzydlaty między niebem a Tobą...

    Przytulam :))