Menu
Gildia Pióra na Patronite

dobranoc

tusiak

tusiak

znowu w największej, miejskiej sypialni zapanował święty spokój,
pod ciężkimi kołdrami wszyscy leżą równo i bez ruchu,
jeszcze przy niektórych posłaniach błyska lampka nocna
a świeży kwiat roztacza swą woń wśród cmentarnej ciszy

odchodzę po cichu, patrząc jak wszystkie wezgłowia zwrócone są w stronę najjaśniejszej gwiazdy, która zaraz zgaśnie
i wiem, że jeszcze tu wrócę

69 579 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
  • tusiak

    25 September 2015, 17:30

    dziękuję za komentarze, pozdrawiam

  • onejka

    25 September 2015, 09:10

    już rano, dzień dobry:)

    refleksję roztaczają te wersy.

  • fyrfle

    25 September 2015, 09:04

    Kapitalny - pozdrawiam.