Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krytykrady

Teksty z obrazami - Krytykrady - exsilentio
Krytykrady - exsilentio

-Znowu piszesz coś o miłości?
-Tak. Owszem.
-A raz, ale konkretnie, nie prościej?
-Tak. Owszem.
-To po kiego następny tekst mościsz?
-Bo mogę.

Bo jak woda wlałaś się w piaski
Rozsypanej wiatrem duszy.
Rośliny puszczają już tu kwiaty.
Świat taki pusty
Zrobił się taki bogaty.
Od śmierci akt łaski.
Tobie pocałunki, Bogu oklaski.

-Tyle cukru. Przesłodzisz
-Nie szkodzi.
-A z wiekiem co zrobisz?
-Wszyscy jesteśmy tak samo młodzi.
-Zobaczysz. To się kiedyś rozwali
-Bylebyśmy tylko do tej chwili tak się kochali.
-Tobie to na próżno gadać
-Och, nie pozwól sobie przeszkadzać.

Quidem.art

41 487 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!