Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyjaciel

Znowu odpychasz moją ręke,
po raz kolejny odpychasz mnie.
Zadajesz ból, ale widze, że to Ty
cierpisz. Biegnę za Tobą. Gonię,
za Twoim bólem.

Upadasz, ale pomagam Ci wstać.
Niestety Ty biegniesz dalej. Ruszam,
w pogoń, by znowu Cie podnieść.
Po raz kolejny leżysz w kałuży łez.

Wstawaj! Musisz żyć dalej!
Patrzysz na mnie z niedowierzaniem.
Przyjacielu... Następnym razem to
Ty będziesz biegł za mną...

Dedykowany tym którzy, nie zostawili w potrzebie...

3841 wyświetleń
61 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!