Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienny dzień

Znowu nastaje piękny dzień,
A Ty jak jesienny liść unosisz się,
To nic, że znowu myślę całe dnie.
Powiedz, powiedz, że kochasz mnie.

Znowu nastanie noc, jak ta.
A ja znowu zatopie się w pocalunkach Twych,
Nie wiedząc czy to jawa jest czy może sen.
Kocham Cię jak nie kochał nikt.

W myślach Twoje oczy mam,
Patrzą na mnie gwiazdy, uśmiechają się.
Chociaż raz, zasnąć przy Tobie,
Czuwać jak anioł stróż.

Marzeniem jesteś mym,
Słyszę Twój głos, napełnia mnie on cały dzień.
Chce abyś była zawsze.
Chce szczęścia Twych warg.
Chce abyś codziennie od nowa,
Jak majowy kwiat rozkwitala.

W ramionach Twoich słów.
Znowu zaczynam żyć,
Pokaz mi chociaż jeden Boże znak.
Czy ona jest aniołem czy też nie.

Każda chwila powiększa szczęście,
Czuje,ze serce szaleje nie od dziś.
Jak możliwe jest,że tak kochasz mnie?
Dziękuję Ci za noce i za dnie.

5468 wyświetleń
54 teksty
1 obserwujący
  • gorzkaczekolada

    19 October 2014, 11:02

    ładnie napisane :)