Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie - trwałość

Znowu jesteś -
Zamigotał śmiechem maj.
Znów mi w głowie
Zawirował niebem gaj.

Wierzby na dłoni
I wino na łące -
I czas nas nie goni -
I głodne ciał słońce..

Tylko się żyje
- zostańmy wszechświatem -
Tak serce dziś bije...
- - - - - -

A w źrenic jeziorach,
A w duszy płomieniach
Ode mnie, najgłośniej
Coś rwie, gna, krzyczy -
Brzegiem ognia nagie,
Brzegiem wstydu myśli,
Co najgłośniej ich nie słyszysz.

Znowu nie - będziesz -
Ucieknie w nic ziemia
I nagle zobaczę
Jak bardzo nas nie ma.

_______________________
Edit bardzo starego tekstu..

21 171 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • onejka

    28 June 2013, 23:07

    może stare, ale ciekawie napisane