Menu
Gildia Pióra na Patronite

kołysanka

znowu jestem na głodzie
czarna owca między baranami
odmawianymi jak dziesiątki różańca

handlarze snów
dawno odeszli spod latarni
został tylko
bezsenny cień czarnego kota
i moje tajemnice

zawieszona w próżni nocy
błagam o działkę
w zamian mogę opowiadać koszmary

w ciemności wisi obietnica jutra
i wryty w pamięć
każdy zakręt prześcieradła

poraniony oddech
układam na wskazówkach zegara
byle dotrwać

aaa... obydwa...

1985 wyświetleń
27 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!