Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocne zapiski [cz. 5]

Znów sny miewam koszmarne,
myśli ponure i wizje czarne,
nienawiść żywię do słońca,
jak długo jeszcze do końca?

Na kartach przyszłości pusto,
z obawą spoglądam w lustro,
gdzie odbicie me rozmazane
zanika... na zagładę skazane.

Pewnego dnia to się stanie,
mrok w mojej duszy nastanie,
będę miał dosyć czekania
i odejdę...bez pożegnania.

24 360 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • Żelek

    20 January 2011, 12:30

    Nawet nie wiesz jak miło mi to słyszeć :-) Dziękuję.

  • 20 January 2011, 12:28

    ale długo do Ciebie nie zaglądałam...a tu takie wiersze:)...Pozdrawiam:)

  • Żelek

    18 January 2011, 17:32

    (:

  • topik

    18 January 2011, 17:02

    dech zapiera +++

  • anna kowalczyk

    19 December 2010, 23:02

    :)

  • Żelek

    19 December 2010, 22:56

    Niewątpliwie...;-)

  • anna kowalczyk

    19 December 2010, 22:52

    ...jest taka granica mroku...gdzie promyk słońca śle nadzieję...

    czekaj cierpliwie...:)