Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wizja Ukochanej

Znów siedzę sam w pokoju. A cóż to?
Czy to Ty, Ukochana?
Tyle miesięcy... Pięknie wyglądasz.
Witam z samego rana!

Przepraszam, Piękna, swoim pisaniem
Sprawiałem Ci wiele przykrości,
Lecz ja tak bardzo się przywiązałem...
Nie licz mi tej słabości.

Dzięki, że przyszłaś, że przytuliłaś.
Że wybaczyłaś, Najdroższa.
Skarbie, Kochanie, Cudo ty moje
W objęciach Twych chcę pozostać.

I wiedz, że nigdy, ale przenigdy
Nie zrobię Ci już po złości.
Chociaż bym tęsknił nader szalenie
Chcę działać w imię Miłości.

Kocham Cię... Cóż to, czemu zniknęłaś?
Dlaczego tak niespodzianie?
Czy powiedziałem źle coś, za dużo?
Czy wrócisz jutro, Kochanie?

Wstałem, przetarłem oczy: Widzenie
To było tylko złudzenie.
Piękne złudzenie...

4189 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!