Menu
Gildia Pióra na Patronite

draniu

znów pęta się piekło z wolna
łzy solą herbatę której nikt nie spróbował
wbiłeś paznokcie w moje ramię
aż strużka krwi opletła Twoje palce

przebijasz skroń moją spojrzeniem wrogim
bo boisz się znaleźć mój wzrok
łączy nas przyjemny chłód herbaty
rozpryskujący się pod stopami

włożyłam Twoją ulubioną sukienkę
płatki róż ułożyłam na ustach
lawendą pachniałam jak lubisz
nie patrzyłeś, a oczy Twe krzyczały głośno

patrzyłam na Ciebie ciepłym uśmiechem
jak znów parzysz w imryczku czarną herbatę
pogłaskałam Twój kark ciepłym oddechem
i dreszcz Twe ramiona spowił

opuszkami palców rozmazałeś krew
brudząc rękawek sukienki
obojętnie musnąłeś ustami me usta
a ja zmieszałam się z powietrzem

2674 wyświetlenia
41 tekstów
4 obserwujących
  • Lacrimas

    8 January 2013, 22:07

    dobrze
    że nie wymieszasz
    człowieka w kubku
    mógłby osiąść gdzieś na dnie
    bezradności

  • 8 January 2013, 21:24

    Piękny wiersz!

    Pozdrawiam:)

  • M44G

    8 January 2013, 21:03

    Bardzo ładnie Podoba mi się.