Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znów

Znów zakwitły żonkile
Nowy rok,
Nowy dzień,
Nowe chwile.
Spod płachty zimy
Wyciągnęły szyje.

Żółte i białe fruwają motyle.

Noc za słońcem się chowa.
Od nowa
Budzi się życie, przyroda.
Wciąż zachody i wschody księżyca,
Wiosna wraz z kwieciem
Radość przemyca.
Napełnia serca nadzieją.
Wśród szczęśliwości śpiewu ptasiego
Maleją
Troski, kłopoty i znoje.

Znów szczęśliwi będziemy oboje.

1070 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!