Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen

Znów ujrzałem twoją młodą twarz.
Ciekawość życia iskrzącą się w oczach.
Ciekawość nas.

Obeszliśmy ku sobie mur czasu
jak iluzję z wody i szkła.
Nie liczysz lat!
Nie chcę i ja.

Tak, to sen miłosny.
Ujrzałem twoją piękną, naznaczoną czasem twarz
i cierpienie iskrzące się w oczach
o które
odkąd nie jesteś
proszę w ciszy każdego dnia.

30 301 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    22 August 2016, 16:57

    Dziękuję Adnachielu za tak przychylny komentarz.
    (postaram się "raz dziennie")
    Tobie również miłego dnia, pozdrawiam :-)

  • Adnachiel

    22 August 2016, 13:28

    Najbardziej w Twojej poezji podoba mi się szczerość, zupełnie jak w liście, który dajemy tylko tym, którzy umieją czytać.
    Bardzo lubię Twoją twórczość.
    Cieszę się, że piszesz. Oby więcej i więcej, a przynajmniej raz dziennie :)
    Miłego dnia :)

  • silvershadow

    22 August 2016, 09:09

    Dziękuję.