Menu
Gildia Pióra na Patronite

na łożu

znów smutek
w twych oczach
i radość się chowa
w ognistych obłokach
twa radość
umiera
znów ciemność
otacza
twą postać swym szalem
a ciało zakryte
bezwonnym woalem
strach
w oknie jak wiatr
trzask
rozrywa sny
ty
naga jak mgła
ból i myśli w nim
grzech płynie potokiem
u źródła dotyku
jak słodkie wspomnienie
uciekłaś w beztroski
dzień

43 927 wyświetleń
511 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!