Menu
Gildia Pióra na Patronite

Toczy koła czas

znów sierpień
deszczem gwiazd się zaczyna
z koronką gór nad głową
szukam pod stopami księżyca
srebrnymi od tęsknoty rzęsami
czarne myśli zaklinam
może przyjdziesz
z wiatrem od morza
słoneczny zegar zatrzymasz
i niebo z naszych stron
otworzysz jak błyskawica

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    3 August 2015, 11:02

    Dziękuję, Milli, fajnie, że jesteś;)

  • mill

    3 August 2015, 02:05

    ...ładny wiersz M...:)

  • giulietka

    2 August 2015, 21:31

    Doris, zaczynam się głęboko zastanawiać nad tą moja monotonią;)

    Michał, to ja lubię do Was wracać i czytać takie słowa, dzięki;)

    Cris, dziękuję za częste odwiedziny, na pewno wezmę odwet jak tylko rozpakuję walizki;)

    Dobrej nocy, Kochani:)

  • Cris

    2 August 2015, 11:35

    Tęsknie i ślicznie, aż zapiera dech.
    pozdrawiam w niedzielę :)

  • silvershadow

    2 August 2015, 11:24

    Pięknie piszesz o tęsknocie, pragnieniu.
    Lubię do Ciebie zglądać.