Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strażniczka

Znów serce próbuje obudzić się
Tak jak ja każdego poranka
Zamknięte w klatce zbudowanej z zasad
Ukrywa przed światem swój rytm

W nocy aksamitnym świetle
Budzi się do życia druga odsłona mnie
Którą zamykam w pokoju
By nie narobiła szkód
Bo pragnie tego
Co buduje klatkę dla serca

Stoję czujna więc na straży
Nasłuchując kroków
Najmniejszego odgłosu łamanej pieczęci

Jednocześnie zamykając się na te tematy
Kuląc się przed nimi
Próbując unikach ich jak ognia

Wstyd zalewa mnie...
Płomieniem gwałtownym

Nie potrafię

Nie umiem

Me usta nigdy nie wypowiedzą tego na głos

Zamykam oczy
I tonę

Tonę

Chroniąc klatki

11 475 wyświetleń
183 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!