Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niepokój

Znów niepokój obudził mnie w nocy
i wyrwał z objęć Morfeusza.
zbudziła się moja tęsknota,
przez którą płacze ma dusza.

Bo ciągle wracają do mnie pytania:
Dlaczego nam się nie udało?
Czy nie mam prawa do kochania?
Czy mego uczucia było za mało?

Dziś nie otrzymam na nie odpowiedzi,
wiem, że nie spełniły się moje marzenia.
Nie będę płakać, że się skończyło,
gdyż pozostały mi piękne wspomnienia.

6643 wyświetlenia
34 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!