Menu
Gildia Pióra na Patronite

Blizny, sercu jednakże tak drogie.

Teksty z obrazami - Blizny, sercu jednakże tak drogie. - Infinite Gentleman Night
Blizny, sercu jednakże tak drogie. - Infinite Gentleman Night

Znów nadeszły chwile , w których
malujesz mój świat smutnymi wspomnieniami ...

Czemu tak szybko z naszego życia muszą odchodzić Ci
na których obecności zależy nam najbardziej ?
Odchodzą zabierając coś, czego nigdy nie odzyskamy ....
najpiękniejsze okruchy naszej przeszłości.
Wraz z nimi umiera jakby część nas samych ,
pęka ta część naszego serca w których byli
zostawiając krwawiące nie do zagojenia rany.
"Kradną" nam cześć duszy i ciepłych myśli ,
których już nikt inny nie jest w stanie nam oddać ,
zostaje po nich ogromna pustka nie do wypełnienia .
Kolejni ludzie pojawiają się w naszym życiu
lecz większość szybko znika w mgle zapomnienia ,
bo swoją obecnością nie są jednak w stanie
przywrócić tej brakującej części nas samych ,
wypełnić naszej duszy i oddać nam
bliskości oddechów i serc z tamtych czasów .

Byłaś mi wszystkim nadając
niepowtarzalnego blasku szarościom dni.
Dziękuję Ci za magię nadaną mojemu życiu...
za to że pozwoliłaś mi kiedyś
być małą częścią "siebie "
wpuszczając do swojego świata .
Zawsze już będziesz na dnie mojego serca ,
pamięcią będę Cię otulał aż do mojego tutaj końca ....

Pamięci A † A
aut.~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~

10 921 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących
  • Victoria Angel

    20 June 2021, 16:08

    Najgorsze co może być to stracić kogoś bezpowrotnie. :-(

    • Infinite Gentleman Night

      20 June 2021, 17:43

      tego na pewno nie da się opisać żadnymi słowami ,choćby nie wiem jak obrazowo ...

    • Victoria Angel

      20 June 2021, 18:52

      Przykro mi jak wzbudziłam smutne wspomnienia u Ciebie, przepraszam. :-( Ale im bardziej jest się zdołowanym tym piękniejsze wiersze wychodzą. :-) Pisanie wierszy jest widać dla Ciebie terapią. :-) Oczyszcza serce i duszę z rozpaczy. Nie trać wiary w lepsze jutro. :-)

    • Infinite Gentleman Night

      3 July 2021, 07:43

      nie masz zupełnie za co przepraszać , wracają i zawsze będą wracać zupełnie bez niczyjej pomocy ...
      już wiele razy tutaj to pisałem ,ale powtórzę, bo piękno rodzi się w bólu :)
      Nie tracę i nie poddaję się , jeśli wciąż tu jestem to dobry znak ... pewnie kiedyś zniknę jak z wielu innych miejsc ,ale na razie trwam :)
      Bardzo Ci dziękuję za wszystkie miłe słowa :) pozdrawiam ciepło :)