Menu
Gildia Pióra na Patronite

hipotermia

znów bez słońca zaczyna się dzień
nie budząc we mnie nadziei
odpryskują kolory z drzew
jak farba z cmentarnej bramy

zmierzch bezdomnie
zagląda nam w okna
skazując motyle na śmierć

ogród kurczy się i opada z liści
świat się zmówił
że przemijamy

137 912 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    22 November 2019, 16:11

    Piękne te Twoje szrony jesienne.
    I nawet rumianki zasiane przez wiatr, sine habity przywdziały - jak mnisi :)

    Miłego wieczoru :)

  • 22 November 2019, 01:08

    Byle do wiosny... :))

  • giulietka

    21 November 2019, 07:29

    Bardzo miło to czytać, dziękuję i pozdrawiam.;)

  • Malusia_035

    20 November 2019, 10:12

    Kradnę :) Jest świetny :)

    Pozdrawiam Cieplutko M :)