Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Wróżba

Znikasz
Jak po modlitwie Bóg
On też nie potrafi ich spełniać
Sprawdzałem.
Czy choć słucha?

Przynosisz nadzieję
Jak motyl nad łąką
On też zaraz odleci
Może wróci następnego dnia
Zatrzyma wściekłe palpitacje

Do tego czasu zaczekam
Słabą, wątłą wiarą
Zasnę niespokojnym snem
Jak w walącym się budynku
Jak w upadającym świecie

Z wróżbą zagłady
Bez Ciebie

81 756 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących