Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na dnie przekreślonych dni

Zniewolone więzy
ranią mnie paląco,
niezerwane wraz z czasem
pomiędzy
mną i jaskrawą iluzją
ciebie.

Rozpływasz się jak para
na szklistym mrozie,
bo nie oddycham już tobą
– nauczyłam się zdzierać
powietrze z murów.

A teraz wspomnienia uczę
umierać.

9526 wyświetleń
114 tekstów
83 obserwujących
  • marka

    29 January 2012, 18:35

    Środkowa zwrotka powalająca, ciekawe połączenie słów...