Menu
Gildia Pióra na Patronite

Srebrnoszaro-pomarańczowy

Z nierdzewnej stali nóż w jego dłoni niewidzialny,
ale śmiertelnie zrani gdy w te oczy zajrzysz,
które widzą rzeczywistości barwę szarą jedną
a gatunek ludzkości jako jedno ścierwo.

I może coś mu świta jeszcze, że kiedyś było inaczej,
gdy myślał, że w tamtym mieście cokolwiek dla kogoś znaczy ...
Teraz podąża przez mrok za blaskiem światła pomarańczowym
i szuka sensu sedna stamtąd daleko, w miejscu nowym ...

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!