Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzenia

Znam to wszystko,
coś jakby nic nowego,
mija czas,
coś jakby nie było mnie,
coś jakby nie było nas.
Zagubiony w świecie,
zagubionych ludzi,
którzy biegną gdzieś,
choć nie wiedzę dokąd,
najprędzej do trumny.
Życie potrafi zniszczyć,
nawet najpiękniejsze plany,
gdy już nikt nie wierzy w nas,
przestajemy wierzyć sami.
Poddajemy się monotonni,
a później każdy ma wymalowane,
niespełnione marzenia na twarzy.
Jeśli jest ich za dużo,
już się nie uśmiechamy.
Warto realizować marzenia,
a nie tylko marzyć.
Będąc wśród wron,
nie kracz tak jak i one,
bądź sobą i rób swoje,
bo to na życie szczęśliwe,
jest jedynym sposobem.

8781 wyświetleń
48 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!