Menu
Gildia Pióra na Patronite

Madeleine

znam szelest kart naszej powieści
aż do ostatniej strony
księgi napisanej przez życie

i gdziekolwiek za swym losem pójdę
w księżycową wpatrując się dal

w ogrodach poezji
pośród poematów ludzkich słów
twoje imię będzie zawsze

jedynym językiem moich ust

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    27 August 2017, 16:59

    M., chwilę zastanawiałem się jakim tytułem powinienem nazwać ten wiersz, ale przecież nie mógłbym nadać imienia innego niż Twoje - za to, kim dla mnie jesteś i kim zostaniesz.

  • giulietka

    22 August 2017, 10:17

    czasem odejdziesz parę mil
    i wiesz że jesteś za daleko
    ale tak słodko kuszą dni
    byś został
    bo na twoim progu
    prócz starych zmartwień nikt nie czeka

    lecz kiedyś wrócisz
    otworzysz drzwi
    jak niewysłaną w czas koprtę
    i wiesz już że kłamały dni
    bo na tym progu
    w każdy świt
    czekało wiernie czyjeś serce

    Zostawiam na szybko tych parę słów, wzruszona i oniemiała tym, co zastałam.
    Dziękuję, M:*

  • fyrfle

    18 August 2017, 12:36

    Ależ ja jestem uśmiechnięty, tylko spojrzałem z innej...beczki :) Upał fakt, a ja maluje konstrukcje pod pnące kwiaty i krzewy! :)

  • Adnachiel

    18 August 2017, 10:57

    Papużko, dziękuję :)
    Jestem raczej samokrytyczny, ale wyjątkowo lubię ten wiersz :))

    Mirek, co się chłopie z Tobą dzieje?
    Zwykle stać Cię na sensowny, bogaty w piękno słów, komentarz.
    Póki co, wybaczam i tłumaczę Cię gorącem oraz zmienną pogodą.
    Ale na przyszłość przychodź do mnie z pyszną kawą, uśmiechem i spokojem duszy.
    Ewentualnie nastrojową muzyką w tle :)
    W odp. na Twoje pytanie - moje serce jest wierne każdemu, komu oddało część siebie.
    Nawet wbrew mnie.

    Miłego dnia dla Was :)

  • fyrfle

    18 August 2017, 09:41

    Usprawiedliwienie niewierności :) ?

  • Papużka

    17 August 2017, 16:11

    Zgrabnie napisane. :)

  • Adnachiel

    8 August 2017, 20:03

    Dziękuję, bardzo się cieszę, że doceniłaś.
    Serdecznie odwzajemniam :)

  • Cris

    8 August 2017, 20:02

    Przepiękny!
    Dobrego wieczoru :)

  • Adnachiel

    28 July 2017, 11:53

    To miłe, dzięki Mirku.
    Pozdrawiam.

  • fyrfle

    27 July 2017, 21:17

    Raj poezji