Menu
Gildia Pióra na Patronite

Satysfakcja

Wychowany w mroku

Wychowany w mroku

Znam ludzi, którzy wierzą w Boga i 'są dobrzy' tylko po to by dostać 'bilet do nieba'.
To tak jakby pracować jedynie dla wypłaty. A winno się kochać swoją pracę.
Czy nie jest lepiej wierzyć i czynić dobro z samego siebie?
Nie lepiej jest to praktykować dla samego siebie i własnej satysfakcji?

759 wyświetleń
28 tekstów
0 obserwujących
  • Wychowany w mroku

    18 June 2014, 02:02

    Owszem, ja i dla zbawienia i raju oraz z mojej natury jestem dobry.
    Ale dumę z samego siebie stawiam na pierwszym miejscu, o to mi szło.
    Mam nadzieję, że rozumiesz.

  • Wychowany w mroku

    18 June 2014, 01:19

    Jednocześnie dostajesz nagrodę od samego siebie i od Boga

  • Wychowany w mroku

    18 June 2014, 01:16

    Cóż, ty myślisz tak, a ja tak. I niech każdy pozostanie szczęśliwy w swojej prawdzie.

  • Wychowany w mroku

    18 June 2014, 01:11

    Miałem na myśli ciężką pracę wypłacaną nagroda najwyższej wagi. A jeśli pamiętasz dlaczego zostałeś nagrodzony to satysfakcja nie jest chwilowa. I robię to dla dumy z samego siebie, że nikt nie musiał mnie poganiać.

  • Wychowany w mroku

    18 June 2014, 00:59

    No i o to mi chodziło. Pracujesz/wierzysz dla szefa/Boga oraz wypłaty/zbawienia swej duszy.