Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znaliśmy się tylko z listów...

Znaliśmy się tylko z listów pisanych tęsknotą i bólem.
I z kilku małych fotografii pośpiesznie wysłanych w kopercie.
Łączyły nas pasje i dalekie wyprawy w marzeniach.
A dzielił stos papierków i spraw nierozwiązanych.

Nie rozważaliśmy wcześniej bycia z sobą razem.
Bo i po co skoro tyle spraw nas dzieliło?
Ja wolny, ale przejścia miałem za sobą.
Ty w związku i w dalekiej krainie.

Czasem tak już jest, że ludzie zbyt późno się spotykają.
Mają już swoje życia, albo już ich nie mają.
I nie mają już sił burzyć porządku obranego pośpiesznie.
I chęci walki nie mają o prawdziwe szczęście.

Ale my mieliśmy i zawalczyliśmy o nie.
Wbrew papierkom, wbrew ludziom, wbrew porządkom.
Pokonaliśmy, (choć z trudem) problemy doczesne.
Połączyliśmy swoje serca i zbudowaliśmy szczęście.

189 977 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • giulietka

    1 October 2010, 13:27

    Urzekłeś mnie Gerardzie, porywam.

    Pozdrawiam.