Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 15 August 2019

W kącie życia

Znalazłem w śmietniku
akwarelę
z lat siedemdziesiątych

Pięknie wypłowiały liście
i widzę jak mdleją
w ramionach czasu
twardymi cieniami

Chciałbym im pomóc
ale nie chcą
wolą odejść
zapomniane

Przemijanie to ból
w geny wpisany
rodzimy się przerażeni
odchodzimy z cierpieniem
na twarzy...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    14 August 2019, 08:07

    Piter, dobra myśl !

  • PetroBlues

    13 August 2019, 17:30

    Rodzimy się, by dać się prowadzić na rzeź...

  • Kamil Borkowski

    13 August 2019, 15:44

    Świetny wiersz.

  • onejka

    13 August 2019, 07:19

    Życie nas nie rozpieszcza..

  • Naja

    12 August 2019, 20:36

    Na początku boimy się nieznanego i tego co przed nami, później utraty tego co pozostawiamy i nieznanego, co po nas - nicości.
    Należy się do tego przygotować, przynajmniej spróbować. Mamy na to dużo czasu.