Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żyjmy pięknie...

Znalazłem sposób na życie piękne i spokojne.
To takie proste i takie naturalne.
Unikać ludzi, którzy czynią wojnę.
A budować z tymi, dla których dobroć i miłość to uczucia ważne.

Nie czas już na wojny, nie czas na różnice.
Gdy tyle biedy i tyle ułomności.
Połączmy nasze dłonie w pomaganiu innym.
To najlepsza droga ku wspólnej wolności.

Twórzmy piękne wyspy pokorą, życzliwością.
Z dala od awanturników, złośliwców i drani.
Budujmy mosty dobrocią, miłością.
Witając się uśmiechem na naszej serc przystani.

Do pięknego życia tak niewiele trzeba.
Wystarczy zgoda, wzajemna życzliwość.
Mały kawałek błękitnego nieba.
I w sercu pokój a między ludźmi miłość.

190 660 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • szary

    12 April 2013, 11:15

    Prawdziwa miłość, rozwija się w przestrzeni wolności...
    Pozdrawiam serdecznie Gerardzie :)

  • 23 August 2010, 18:57

    *Twoje.

    ; )))

  • 23 August 2010, 18:56

    Och, jakaż szkoda, że na tym świecie jest tak mało ludzi o podobym spojrzeniu jak Ty...

  • Wichura

    23 August 2010, 13:17

    Przesłanie na miarę "Imagine" Lennon'a. Pozdrawiam. :)

  • Bogdan Z

    23 August 2010, 10:23

    anielskie przesłanie ..słowa z niebios płynące ....piękne marzenia o ...nas ....ludziach :)