Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapomniany list.

Znalazłam stare listy
na rogach pogniecione.

Plamy po kawie
jeszcze nie wyschły
jak wspomnienia o Tobie.

Słowa niespisanej tęsknoty
wciąż tłuczą się po głowie.

Czy tyle kosztuje przyjaźń?

Lata rozłąki na wyblakłym papierze,
w długopisie wyschnięty tusz,
wyrazy już nie opowiadają o Tobie,
w kopercie zalęgł się kurz.

147 702 wyświetlenia
2018 tekstów
322 obserwujących
  • LiaMort

    12 April 2017, 12:21

    Piękny komentarz Michale.;)
    Oh motylku. :)

  • silvershadow

    12 April 2017, 11:55

    Lubię "szeleszczące" wiersze - są jak listy, które można dotknąć,
    poczuć zapach niepowtarzalnych, osobliwych jak „plamka” chwil,
    choć już pokrytych warstwą czasu.
    Tu czas pozostawił obnażone z magii wspomnień, obiekty, jednym słowem: "zrobił swoje"...
    Piękny utwór. Pozdrawiam. :)

  • LiaMort

    11 April 2017, 13:32

    Dziękuję. ;)
    Pisałam motylku. :) dzisiaj znalazłam ale nie zdążyłam zajrzeć do nich.

  • Salomon

    11 April 2017, 12:50

    podpisuje się :)

  • Adnachiel

    11 April 2017, 12:48

    Cudo!
    Przepiękny, uwielbiam, zabieram.
    :)