Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wielka Integracja

znalazłam się na dobre
w milionach myśli
schowane były skarby
głęboko pod kopułą
siedziały cztery ja
jedna wesoła niebieska mgła
co jasno przechodzi przez ściany
jedna z korą zamiast skóry
drzewo sękate smakujące ziemią
jedna pulsująca bryła krwisto-różana
parująca wonnie na odległość
jedna prosta czarna włócznia
ze srebrnym grotem, rzadko używanym
słowa chciały stać się myślami
zanim pojęły
że nie mogą
myśli były uczuciami
zanim uczucia pokazały im
właściwe miejsce
czucie wyszło z uczuć i stanęło obok
bo też chciało żyć własnym życiem
teraz jest wielka impreza
między snem z wczoraj a jutrem
okazało się
że w środku dzieje się
nieustannie
niezmierzone
na zewnątrz tak wiele
i w środku też niemało
rzadko umiem przebywać
w kilku naraz

też masz w swoim środku
i brzydotę i piękno
a jednak z Tobą łatwo
być wszystko
i jedno

9174 wyświetlenia
123 teksty
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!