Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przesądy.

_Dzwoneczek_

_Dzwoneczek_

Znalazłam czterolistną koniczynę przechodząc pod wysoką drabiną,
na drodze gdzie siedem lat temu stłukłam swe zwierciadło.
Nazywana od dziecka siódemka w piątek trzynastego
spotkałam zakonnice.
Pamiętając słowa mamy, że gdy spotka się taką panią splunęłam dwa razy za lewe ramię.
Zabity czarny kot, leżący w rowie, tuż przy drodze uśmiechał się do mnie, mówiąc, że właśnie przebiegał mi drogę.
Tuż przy bramie mego domu spotkałam znajomego kominiarza
złapałam za guzik myśląc o podkowie.

A teraz pytam, gdzie to szczęście, gdzie ten pech?

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
  • marka

    17 March 2011, 20:35

    Ludzie żyją i czekają na zapowiedzi a tu nici z nich.
    Ciekawe rozważania na koniec dnia.