Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znalazła skrawek nadziei
na podłodze przyszłości
kupiła sukienkę radości
nosiła ją codziennie
serce wyjęła z kieszeni
trzymała je teraz na dłoni
kołysała lęki do snu
i zamykała usta cierpieniu
otoczyła murem miłość
prawdziwą
śpiewała balladę
wieczności
chadzała ścieżką dobroci
przez życie
prosto do celu
marzeniem przysłoniła swe oczy
gubiąc garstkę złych wspomnień
tłumiła tęsknote
odrzucała niepowodzeń głośne
szepty
i krzyczała
że świat może być piękny !

16 714 wyświetleń
194 teksty
73 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!