Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znajdę cię

Znajdę cię wszędzie... znajdę cię zawsze

Na każdym świecie w każdym wymiarze
serce mi postać twą bliską wskaże

I choćby lat nawet długie tysiące
oddzieliły nas kiedyś okrutne od siebie
znajdę cię w piekle... znajdę cię w niebie

Boś ty duszy mojej jest dopełnieniem
bo tylko przy tobie w pełni istnieję

Poznam cię zawsze po jednym spojrzeniu
po jednym w twe oczy wnikliwym wejrzeniu

I pewność niezłomną w swej noszę głowie
że ty mnie poznasz... po moim... słowie

14 439 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • luterin

    15 March 2013, 23:05

    Niestraszne zgubić się jeśli wiara w odnalezienie...drogi przybliża.
    :)

  • miramija

    15 March 2013, 23:01

    Dziewczyny dziękuję za Waszą obecność... pozdrawiam serdecznie :)

  • Gaia

    15 March 2013, 21:51

    Rozmarzyłaś mnie Marysiu. Bardzo :)

  • misiek45

    15 March 2013, 17:49

    Marysiu Twój piękny wiersz skojarzył mi tą piosenkę -miłego popołudnia życzę :)

    https://www.youtube.com/watch?v=H5M3rwOuzbM

    Video H5M3rwOuzbM
  • Pechowa_

    15 March 2013, 14:33

    Przepiękny wiersz:)...
    Zabieram ;)
    Pozdrawiam.

  • Papużka

    15 March 2013, 12:55

    :)))