Menu
Gildia Pióra na Patronite

panorama

znają tylko dwa stany
być daleko lub blisko
jak dwa gwoździe na których wisi obraz

kiedy znajdą się w jednym rogu
zawiśnie krzywo

zaś gdy oddalą się na połowę możliwego dystansu
o dziewięćdziesiąt stopni przechylony

więc jak mieszkać
by nie zakłócać harmonii
zgodnie z zasadą feng shui?

muszą pozostawać na dystans
od najkrótszej do najkrótszej ściany

a obraz i tak pozostanie
obrazem wędrownym

30 315 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • fyrfle

    18 January 2018, 21:47

    :)

  • silvershadow

    15 January 2018, 16:01

    róż lila - właśnie
    fyrfle - (po "dwa gwoździe" miało być "po jakiego grzyba?") ale pomyślałem, że tak będzie estetyczniej :)
    Thé vert, Magdo - dziękuję Ci za te słowa, za tyle ciepła w komentarzu, za to, że wciąż do mnie zaglądasz.

    Pozdrawiam Was serdecznie :)

  • fyrfle

    12 January 2018, 08:37

    Obraz wiesza się na jednym gwoździu, zawsze.