Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zmysły Twoje dotykam...

...
Zmysły Twoje dotykam...
tak cicho uściskiem trwamy
szepty nasze słyszę czy to igra cisza...
w ramionach pieści czas szeptaniem...

mówisz... lecz proszę Cię zamilcz
świt daleki jest brzegiem
dłoni szelest żłobi skóry ciepło... wzniesieniem... gdy idę do Ciebie...

zanim noc zniknie piór czarnych strumieniem...
iskry nagością i ciszą rozsypie...
Trwaj przy mnie... bądź...
moim marzeniem...światła dotykiem...

i usta... przykryj swoimi
nagie tak niepokorne
pokój zostawmy dniom...
nocą otwórzmy wojnę...

uczucia co trzepoczą jak motyl
we mnie... w snach... w Tobie...
bezgłośnie...
niech serce pisze melodię...
o mnie... o Tobie... o uczuciach...
miłośnie...

Anita Steciuk

15 416 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!