Menu
Gildia Pióra na Patronite

ulga

Zmuś mnie i każ mi otworzyć oczy.
Podnieś me martwe, niechętne powieki.
Posyp mi solą wyschnięte rany.
Wepchnij me ciało w nurt chłodnej rzeki.
Gdy znów zapłaczę, wbij sopel w ramię.
Zakryj mi serce czarną serwetą.
Nie pozwól myśleć gorzko i ginąć.
Żywa zostanę, gdy będziesz ze mną.
Wyrzuć te kwiaty, które już zwiędły.
Rozchyl mi wargi, wyduś choć słowo.
Oddam ci wszystko, w dłoni mam życie.
Wynurz mnie tylko ze szklanki z wodą.
Szarp mną nim padnę, pióra polecą.
Pomóż mi błagam chociażby siłą.
Tylko ty jeden wiesz jak mnie chronić.
Zatem to na tym polega miłość.

793 wyświetlenia
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!