Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

zmienię tych ludzi poezją
poczekaj tylko

zaśmiałeś się powątpiewając
i zostawiłeś mnie
trzymającego pióro
w zawieszeniu

siedzę w pustym mieszkaniu
obserwuję kruka co przelatuje za oknem
jego pióro
zawieszone w powietrzu
kreśli linię życia

upadnie na drogę
naznaczy ją
ktoś je podniesie
założy za ucho
cieniowi

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!