Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zmieniasz wszystko, jednym spojrzeniem, tym gestem niewinnym,
Falą czystą, melodią głosu, pocałunkiem płynnym,
Wczoraj odeszło w niepamięć, bo bez znaczenia,
Dzisiaj zamieniasz, całe zło, jednym szeptem w marzenia,
Świat prędkości nabiera, serce przyspieszonym rytmem wali,
Gwiazda z nieba spada, Księżyc tli się w dali,
Tafla jeziora, na niej niebo i gwiazdy, jak kochankowie,
Cicho, głucho, jedno uderzenie i zmienia obrazy w głowie...

21 147 wyświetleń
87 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!