Menu
Gildia Pióra na Patronite

do K.

zmartwi niepewność chorujące korzenie
o dzień jutrzejszy
przed świtu zmianami

niegotowość za ciszy lamentem
na satynie ułoży
brązowiejących liści cień ostatni

wieczną rosę zostawię
na powiekach twoich martwiejących

5587 wyświetleń
13 tekstów
5 obserwujących
  • Bromba

    17 October 2020, 18:33

    Ani na świtu zmiany ani na cień ostatni nigdy nie jesteśmy gotowi.
    Wiersz do K., ale ja pozwolę sobie na : do serca zabranie.