Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl z ewangelii gnostycznych

Złoty sierp księżyca zda się
Zapatrzony jest hen w początek ery
Jakby widział we mgle jeziora Genezaret
Jej bujne czerwone włosy

Jej oczy ostro patrzą w Jego wzrok
Domagają się by światłem swym
Uwidocznił jej zapomniane prawdy
Jej piękną historię wypaloną przez ojców

Żona Mesjasza Matka Królów
Żąda-już nie prosi-o prawdę
Krzyczy by król służył poddanym
Kapłankami muszą być kobiety

Niech będzie to co szyfrem zapisane
Znane wszystkim którzy wiedzy pragną
Prawda wyłuszczona z między wierszy
Niech oślepi ojców i pośle w zapomnienie

297 721 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    1 November 2013, 10:28

    Miałem na myśli Marię Magdalenę, ale to przecież bluźnierstwo! Pozdrawiam!

  • awatar

    17 July 2013, 13:30

    matka królów ma wiele odwołań, tutaj to pierwsze, że była żoną Mesjasza, którego?
    Nie bądź taki Nostradymuś, wyjaw co masz na języku inaczej umrę z ciekawości