Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Złota rybka 2~~

Złota rybka smutna była
Bo już słowa nie mówiła
Tak płakało to nieboże
Że zmieniło stawik w morze
Teraz słona woda wszędzie
Złota rybko cóż to będzie
Pewien rybak się zlitował
Starą lampę jej darował
Dżin życzenie wypowiedział
Bo on właśnie w lampie siedział
Złota rybka aż rozbłysła
Że ta pomoc w porę przyszła
Mowę znowu odzyskała
I życzenia znów spełniała
Złota rybka dziś w welonie
Wraz z rybakiem na swym tronie
W bajkach wszak się nic nie zmienia
Rybak także miał życzenia

http://www.youtube.com/watch?v=bulyuE9b2H8

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    18 July 2012, 20:56

    Bożenko,Agnieszko,Aniu,Beatko,Kamilu Laktykalny i Kamilu Angelu bardzo Wam dziękuję za tak miłe opinie i jak tu nie pisac...-pozdrawiam serdecznie kochani

  • agniecha1383

    18 July 2012, 01:58

    Lubię Cię czytać...ogromnie...
    Oprowadzasz nas często po bajecznych stronicach pełnych cudownego klimatu... aż chciałoby się być dzieckiem:)

  • 18 July 2012, 00:18

    Bardzo mi się podoba,
    bajkowe klimaty, szczęśliwe zakończenie...

  • Gaia

    18 July 2012, 00:16

    Lubię haapy endy ;)

  • sparkling angel

    18 July 2012, 00:12

    Ładna optymistyczna bajka Aguś...
    Pozdrawiam i miłej nocki