Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zamiary

Zło we mnie nie gości
choć brakowało szczerości
Zamiary czyste miewam
sobą innych wspieram

Być może ktoś patrzył ukradkiem
myśli swe wspierając nie przypadkiem
zapominając uparcie
że potrafię kochać otwarcie

Nic gorszego człowieka spotkać nie może
oczekując,że ktoś ci pomoże
zacząć prawdę wspierać
błędy życia sobą wypierać

Prościej w czasach dzisiejszych
wyzbyć się myśli złowieszczych
człowieka z serca wygonić
Niż poczekać i nim się przyozdobić

99 857 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!