Menu
Gildia Pióra na Patronite

taki marny wiersz ...

zimowa pora
śnieg zasypał pola
oprószył lasy
pięknie biało
ażby się skakać z radości chciało
przykryta jesienna burość
zniszczona listopadowa melancholia
bo tu prawie już tuż, tuż wiosna

2555 wyświetleń
35 tekstów
4 obserwujących
  • leannan oiche

    12 December 2012, 01:41

    dziękuję za uśmiechy i miłe słowa; ale przyznam, że na porównanie do "Czterech Pór Roku" Vivaldiego nawet w małym procencie sobie nie zasłużyłem - ale bardzo dziękuję :) pozdrawiam z uśmiechem :)

  • Voyage

    12 December 2012, 01:28

    A dla mnie to pora, kiedy mogę bezkarnie porzucać śnieżkami ..zwłaszcza w piękne panie..;))
    Z nadzieją na uśmiech w nagrodę..;))

  • leannan oiche

    12 December 2012, 01:26

    oj wrócą, wrócą stąd tak bardzo lubię zimę - dla mnie to pora nadziei ...

  • Voyage

    12 December 2012, 01:24

    No tak, zdawało mi się, że widziałem bociana, ale to był tylko bałwan..;))

    ładny wierszyk..;)