Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zimny rwący potok i przeszywający ból w stopach -
- zapalenie żył po upalnym lecie.
To nie jest głęboka woda, a jednak boli.
Boli i zabiera siły.
Utonę.
Nie dziś,
nie jutro.
Ale utonę.
Upadnę najpierw na kolana,
potem na łokcie.
I na twarz.
Wtedy woda szybkim pędem zabierze mój oddech.
Ostatni.
Nie rzuciłeś mnie na głęboką wodę.
Sprawiłeś tylko, że woda stawała się coraz bardziej zimna.
Moje ciało tu zamarznie,
podczas gdy ty będziesz w ciepłych krajach.
Potok potoczy powietrze.
Rzeka rozerwie ręce.
Wzdłuż kręgosłupa
wyleje się serce.
Ktoś rzeknie, żem była głupia,
bom weszła dwa razy w to samo.

3276 wyświetleń
40 tekstów
8 obserwujących
  • fyrfle

    27 January 2015, 20:52

    Życiowy. Pozdrawiam.

  • 27 January 2015, 20:50

    mosty zwodzone
    w strumyczku pokory
    ale czy nie w prawie pięści
    takie skojarzenie tylko , bez podtekstów