Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekolada

Teksty z obrazami - Czekolada - Chluby_kwiat_mowi_Drumphe
Czekolada - Chluby_kwiat_mowi_Drumphe

Zima...
Śnieg za oknem pada,
A ja?... Niczym czekolada...
Najpierw byłam gorąca,
Miłości chcąca,
Następnie postawiona na parapecie,
Przy zasłon smutnym fiolecie
Ostygłam...
Patrzę na tę zimę,
Odwilż już tuż za rogiem,
Teraz gdy tak czekam,
Jesteś moim wrogiem...
Chciałabym mieć odwilż,
W mym sercu czekoladowym,
Lecz czy ktoś mnie w końcu...

Zdejmie z parapetu?...

1803 wyświetlenia
16 tekstów
1 obserwujący