Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zimą wszystkie bałwany wychodzą z ukrycia

zima gości w smutnych oczach
oszronione przygnębieniem usta
od łez policzki oblodzone
sopel lodu zamiast serca

prószy śnieg w mojej głowie
krótkie dni nieprzespane noce
tylko wino mi smakuje
grzane z jabłkami i pomarańczą

grube skarpety plus dobra książka
kot - koc - kac
brak jedynie ciepłego uśmiechu
by stopić we mnie bałwana

_____________________________
"dzisiejszo-wczorajsza"
aura ducha i ta za oknem
chwyciła za długopis
i nabazgrała

24 649 wyświetleń
261 tekstów
49 obserwujących
  • miramija

    21 February 2013, 13:29

    I fajnie nabazgrała :)

  • 21 February 2013, 12:55

    Na takie ciasto... poszły cztery nosy. :D
    Uważaj, kuru to pasqudna choroba. ;)

  • Myffa90

    21 February 2013, 12:27

    Pewnie mi powiesz, że ciasto marchewkowe, które właśnie wcinam, jest zrobione z mojego nosa?
    Kurczaki!

  • 21 February 2013, 12:23

    Łakomy roślinożerca dziabnął Ci pół marchewkowego nosa. :)
    Kto by pomyślał?... Mokro...
    Nie bij, to żart. :D
    Pozdrawiam. :)

  • 21 February 2013, 11:16

    A śnieg dalej prószy z chmur zimnego szczęścia,
    Same z gwiazdki z myśli szepczą do ucha
    Tą smutną melodię ostatnich uczuć.... :)

    Piękny wiersz:)
    Pozdrawiam miło:)

  • Aquarelle

    21 February 2013, 11:15

    No tak :)