Menu
Gildia Pióra na Patronite

* Niewidzialny dotyk *

Ziemska krew spływa, krążąc rzeką czasu.
Poszukuję wytrwale, bo dusza dla ducha nikła bywa stale.
Walczyli ze sobą w Kościele za jedną serca łzę, kontemplując niedziele.
Przybity rzeczywistością wielkich umysłów przeszłością.
Samuraj wybrał z konieczności 'Bushido' to imię jego boskości.

Jesteś moim natchnieniem, atrakcją i śladem na duszy.
Kłębami chmur, błękitem twój obłok oczaruje cię zachwytem.
Pamięć wodą wypełniłem o rybeczce swej, marzyłem.
Jestem jak ty rzuconą kroplą kosmosu na falach oceanicznego losu.
Jesteś teraz blisko, właśnie znikło świata widowisko.

Cierpimy, kiedy w życiu troski serc nie dostąpimy.
Kiedy Cię ujrzałem o oczach swych, zapomniałem.
Zamiast winić plączące myśli, ponad chmury się wznieśli.
Wyjdziemy poza siebie, malując nasze serca na niebie.
Człowiek wielkim kaleką się staje, kiedy serca, sercu nie daje.

Zmagamy się z błyskawicami słabości.
Sztormem namiętności nieprzewidywalnego życia.
Całuję ten ostatni raz, oddając wszystko teraz.
Cokolwiek nas zbliża, łączy, niech nigdy się nie kończy.

Słonecznik podłubiemy, ciasto upieczemy i kawy się napijemy.
Jedyne marzenie, jedyne serc spełnienie, bo wszystkie gwiazdy na niebie świecą dla ciebie,
a kiedy pomyślisz życzenie, podziękuję Twej wenie.
Kocham w akcie, Kocham na tej scenie, twa Miłość mym życiem.

77 831 wyświetleń
1185 tekstów
23 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!