Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z ponad Wieśnika

Ziemia jest jedna, a światów?
Raczej nieskończona ilość.
Ale pewny nie jestem.
Dlatego zapraszam Cię do swojego,
W którym jest miejsce
Na kręty potok,
O grynszpanowym bystrym nurcie,
W którego głębi kąpie,
W każdą niedzielę
Wciąż niezaspokojone widzenie

Ziemia jest jedna,
A na tym naszym jej skrawku,
Ja z Tobą,
Którzyśmy spleceni dłońmi,
Wielbiący siebie w pełnej jedności,
Z mocy piękna codzienności,
Tej naszej Beskidzkiej Ziemi.

297 594 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!