Menu
Gildia Pióra na Patronite

niepewny czas...

zieleń tej wiosny
zakwitła tylko na moment
żeby zmurszeć
kredki rozszabrowane
ołówek szary zarys maluje
zapanował chaos
lepsze jutro
okazało się snem
światełko w tunelu
fatamorganą

czy z kolan powstanie i krzyż udźwignie...

http://www.youtube.com/watch?v=-KHJjRMjeUw

33 763 wyświetlenia
239 tekstów
82 obserwujących
  • annak

    20 May 2012, 09:14

    masz rację Grażynko...dziękuję i wzajemnie ślę cieplutkie pozdrowienia :)))

  • 18 May 2012, 22:24

    Aniu... każdy z nas ma swoje światełko w tunelu...i lepsze jutro przyjdzie dla każdego, który tego potrzebuje :)))

    Pozdrawiam ciepło :)))

  • annak

    17 May 2012, 14:57

    Dziękuję Mariuszu...
    pozdrawiam serdecznie...

  • szary

    16 May 2012, 20:08

    Dziękuję...
    To co w nas najcenniejsze, jest naszą największą siłą…
    Pokoju serca życzę pozdrawiam Aniu :]

  • annak

    16 May 2012, 20:02

    hmmm...w takim razie pomilczę, może usłyszę odpowiedź...
    dziękuję Mariuszu za zatrzymanie się i pozostawiony ślad swojej obecności...
    pozdrawiam serdecznie...

  • szary

    16 May 2012, 19:46

    Czas milczenia i ciszy pozwala usłyszeć odpowiedzi...

  • annak

    16 May 2012, 19:09

    czasem tak bywa Marysiu...
    dziękuję za zatrzymanie się i pozostawiony ślad swojej obecności...
    wzajemnie ślę serdeczne pozdrowienia...

  • miramija

    16 May 2012, 19:03

    W tak niewielu słowach takie natężenie smutku... poruszył mnie bardzo ten wiersz...pozdrawiam Aniu :)

  • annak

    16 May 2012, 19:02

    Agnieszko mam nadzieję, że los mi je odda...a może będą bardziej kolorowe od tych co zabrał...
    dziękuję za zatrzymanie się i pozostawiony ślad swojej obecności...
    pozdrawiam serdecznie...

  • annak

    16 May 2012, 18:58

    Madziu myślę, że ślad po mnie zostanie w miejscu, które muszę opuścić...choć nie powiedziane, że jeszcze tam nie powrócę jak będzie do czego...nadzieja jeszcze nie całkiem zszarzała...

    Dario miło mi...

    Marjanie pogoda ducha chwilami zachwiana tak jak i pogoda za oknem, ale wierzę, że wkrótce zaświeci słońce...

    Agnieszko masz rację smutno, ale mam nadzieję, że sił wystarczy na dalszą drogę...

    Dziękuję za zatrzymanie się i pozostawiony ślad swojej obecności...pozdrawiam Was serdecznie...