Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zielona suknia

Zieleń mieniącej sukni wiruje w marzeń studni,
Do której ponownie wpaść bym chciał
Pamiętam jak promienie rozlewającego się słońca
Siadały na jej krawędzi
Słoneczniki w zachwycie wyginały płatki,
By powąchać nieznany blask
Nieświadoma z niosącego zachwytu biegłaś dalej
Radując niebo uśmiechem
Wiatr ustał na chwilę i tylko z lekka
Pobudzał kosmyki włosów do tańca
Zostawiając w nich niepowtarzalny zapach lata,
Który delikatnie odgarniałem z policzka
I deszcz nie śmiał padać
Zawstydzony urokiem Twoich oczu
Czasem upuścił kropel kilka
Zwykle spoczywały na szyi
Leniwie zsuwając się po piersi
Niosąc nutę rześkości
Zaczarowany mogłem tak w bezdechu trwać
I czekać końca świata
Byś tylko raz jeszcze pokazała
Jak miłość maluje szczęście na twarzy
Bym raz jeszcze usłyszał jak na Twych
Ustach zasiada moje imię.

9392 wyświetlenia
47 tekstów
122 obserwujących
  • szaszlyk

    24 January 2014, 09:51

    Przecudne..

  • giulietka

    23 February 2011, 21:31

    Poruszające słowa...

  • dariaMagdalena

    8 January 2011, 20:18

    brak słów ;)
    bo chciałabym by ktoś kiedyś napisał dla mnie taki wiersz.

  • Nutka67

    24 July 2010, 00:20

    Piękny!

  • oliann

    22 June 2010, 15:07

    Czytając, czułam w powietrzu piękno.
    Świetny.

  • izula31

    31 May 2010, 23:19

    No cóż ... znów jestem pod wrażeniem :-)

  • Bogdan Z

    31 May 2010, 08:59

    szkoda, że i ja też nie mogę jeszcze plusować :)

  • moze_jutro

    29 May 2010, 06:18

    Piękny.......
    Szkoda że nie mogę plusować wierszy
    Tu daję +

  • 28 May 2010, 14:30

    Borysie!
    Piękny krok z Twej strony, iż piszesz wiersze!
    Jak zwykle cudowne słowa
    i Kobieta.

    Czekam na następne wiersze!

    /Coś widzę, ze dawno nie zaglądałam do Twych myśli.
    Już nadrabiam zaległości./

    Pozdrawiam;)

  • ada221191

    28 May 2010, 13:46

    A ja go wcześniej nie widziałam! Coś pięknego :)
    Zeszyt ;)