Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ziarenkami piasku przepuszczam Cię
między bezwładnymi palcami.
Złotymi drobinkami twarz znaną maluję i...
Wiatr rozrzuca je po pustej plaży...

Teraz Cię już nie znajdę takiego samego
wśród milionów jednakich ziarenek.
"Co dla mnie skarbem,
dla Ciebie było tylko
piaskiem na plaży rozsypanym..."

3238 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Malusia_035

    20 August 2015, 14:20

    bardzo ładny

    Pozdrawiam :)))

  • silvershadow

    20 August 2015, 10:56

    Piękny, smutny wiersz.

  • Gaia

    19 August 2015, 23:19

    Smutek ma różne imiona i twarze
    ostatnio widziałam serce ułożone na plaży z kamieni
    wiatr im nie poradził